Jeugdleden Braves Nederlands Kampioen

Zes jonge soft- en honkballers van Braves hebben met de regioselectie afgelopen weekend in Hoofddorp gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Bobbi Scheurkogel, Bodine Jansen en Lisa de Vries speelden een best-of-three met de juniors van Southwest Thunders. Met grote overmacht werden de eerste 2 wedstrijden gewonnen. De Brabant Bandits konden niets inbrengen tegen het sterke spel, zodat een 3e wedstrijd niet nodig was en het Kampioenschap van Nederland werd veroverd. Met hun team zullen ze binnenkort in Italië op het Europees Kampioenschap Nederland vertegenwoordigen.
Bij de honkbal juniors kwam Bas van Zelm in actie. Na drie spannende gewonnen poulewedstrijden volgde de halve finale. Hierin kwam het team snel op een 5-0 voorsprong, waarna de tegenstander knap terugkwam tot 5-4. De winst bleef echter bij het goed spelende Rotterdam. In de finale had het team het de eerste innings moeilijk tegen Brabant United. Met een zeer sterke 3e inning met 7 punten, stelde Rotterdam orde op zaken en haalde ook het Nederlands Kampioenschap binnen. Dit team zal Nederland in Polen vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap.
Sam van Dijk en Ivo van Zelm werden met de seniors van Rotterdam 1e in hun poule en walsten in de halve finale over Den Haag heen. In de finale liep Ivo een gebroken neus op en kon de wedstrijd niet vervolgen. Het team had het moeilijk tegen opnieuw Brabant. Na een 5-0 achterstand kwam Rotterdam nog wel terug tot 5-5, maar daarna liep Brabant toch uit naar de winst, zodat Rotterdam met het zilver genoegen moest nemen.

HonkbalLittleLeague

Softbal little league