Geen duizend bomen kappen voor plaatsing vijf windmolens

De gemeente Hoeksche Waard wil ruim duizend bomen laten kappen langs de Oude Maas om daar vijf windmolens neer te zetten. Inwoners van die gemeente hebben daar tegen geprotesteerd en ook de Partij voor de Dieren is tegen deze massale bomenkap.

Niet minder dan 1014 bomen moeten verdwijnen om plaats te maken voor vijf windmolens langs de Oude Maas in Heinenoord, gemeente Hoeksche Waard. Het gemeentebestuur heeft onlangs groen licht gegeven voor de komst van het windpark en de daarmee gepaard gaande grootschalige bomenkap. Tegen dit plan is verzet gerezen onder de inwoners van Hoeksche Waard. Ook de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is daarover zeer bezorgd. Ze heeft daarom een brief met vragen over deze kwestie gestuurd naar burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Hoeksche Waard.

De partij wil allereerst weten of er op die plek inderdaad zo veel bomen moeten worden gekapt om de plaatsing van vijf windmolens mogelijk te maken en om welke soort bomen het gaat. Ook vraagt de partij of er een expert heeft gekeken naar de mogelijkheid deze massale bomenkap te voorkomen en of is onderzocht of er zo veel mogelijk bomen kunnen worden gespaard of verplaatst.

Advertisements

Ook zijn er nadelige gevolgen voor  de geluidsoverlast als er bomen worden gekapt. De partij wil weten of daar onderzoek naar is gedaan. Ook vraagt ze het gemeentebestuur wat het van plan is te gaan doen met de protesten die er zijn gerezen tegen deze massale bomenkap.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

26-11-2019 13:17