50 GOUWENAREN GENIETEN VAN GRATIS KERSTDINER

Kwadraad organiseert op woensdag 23 december een feestelijk kerstdiner voor 50 Gouwenaren in het Nelson Mandela Centrum. Medewerkers van Kwadraad en vrijwilligers gaan een heerlijk menu bereiden met ingrediënten die gedoneerd zijn door Jumbo Supermarkten en haar klanten. Tijdens de actie ‘Doe mee en doneer een diner’ riep de supermarktketen klanten op om samen gerechten te doneren voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie was een groot succes. 152.000 mensen kunnen dankzij deze actie genieten van een kerstdiner.

De MOgroep (de brancheorganisatie voor sociaal werk) en Jumbo boden Kwadraad de mogelijkheid om een kerstdiner te organiseren voor eenzame mensen. Zo’n 50 mensen zijn voor het diner aangemeld. Het wordt een gemêleerd gezelschap, met allerlei leeftijden en achtergronden. Zowel een asielzoeker als weduwnaar zijn welkom.

“Het kan moeilijk zijn de doelgroep van deze actie te bereiken, daarom zijn we ontzettend tevreden met het aantal aanmeldingen,” zegt Emilie van den Berg, medewerker van Kwadraad. Het belooft een heerlijke avond te worden. Medewerkers van Kwadraad en vrijwilligers bereiden een driegangen menu met bospaddenstoelensoep, een luxe pasta met een zalmroomsaus en een verrukkelijk toetje.

Het afgelopen najaar konden klanten bij de Jumbo gerechten doneren. “Hartverwarmend om te zien dat onze klanten in actie zijn gekomen en dat zoveel mensen daardoor kunnen genieten van gezellig en lekker kerstdiner,’ zegt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo. “Wij hebben hier met enorm veel plezier aan bijgedragen!” Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, werkte Jumbo samen met Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep.