26 april 2021: Koningsnacht Gouda vier je online in de stad

Gouda – O, wat verlangen we naar een ouderwetse, gezellige, feestelijke Koningsdag! De dag beginnen met een bezoek aan de rommelmarkt, tompoucen eten met de familie of met vrienden en ‘s middags de stad in om, met een drankje en op verschillende locaties, lekker bandjes te beluisteren. Vlaggetjes sieren straten, hekjes en dakgoten, het rood-wit-blauw wappert aan de vlaggenmast en als het even kan schijnt er een fris, vrolijk voorjaarszonnetje.  

Dit jaar vieren we voor de tweede keer ‘Woningsdag’: weer wordt de verjaardag van onze koning vanuit veel huiskamers in Nederland gevierd. Maar… Gouda pakt op maandag 26 april 2021 uit met een spectaculaire Koningsnacht: een klinkende line-up van artiesten komt voorbij, op de mooiste plekken van de stad. Vanuit je luie stoel, op de loungebank in de tuin of aan tafel op anderhalve meter afstand van vrienden kun je mee kijken, luisteren en genieten van Van Dik Hout, Kris Kross Amsterdam, K-Liber en nog veel meer!

Live registraties van vier concerten in Gouda
In de weken voorafgaand aan Koningsnacht heb je er misschien iets van meegekregen: verspreid door de stad vonden kleine pop-up-concerten plaats van grote muzikale acts als Van Dik Hout en Kris Kross Amsterdam. Hoewel er, in verband met corona, geen ruchtbaarheid aan gegeven was, konden inwoners van de stad op zaterdag zien en horen hoe It all started in the nineties, een DJ-act, de binnenstad onveilig maakte vanaf een boot en hoe K-Liber een feestje bouwde in Sociëteit Concordia. Op zondag was het de beurt aan Van Dik Hout op de Markt en bij het vallen van de avond draaide Kris Kross Amsterdam de sterren van de aprilhemel in het sprookjesachtige decor van GoudAsfalt.

Advertisements

Van Dik Hout met een ijsje
Ging je zondag 18 april toevallig even een ijsje eten of een koffie to go drinken op de Markt, dan viel je met je neus in de boter: de leden van Van Dik Hout en de filmcrew stonden op het bordes van het oude stadhuis om opnamen te maken. Om te voorkomen dat het concert te veel aandacht zou genereren, ontbraken de boxen. Af en toe waren flarden te horen van de tekst van Mijn Houten Hart of Een nacht eeuwigheid als zanger Martin Buitenhuis uithaalde. Het geluid van de band was afgesteld op het maken van filmopnamen, die op 26 april te zien en beluisteren zijn. Voor wandelaars en voorbijgangers op de Markt bleef het dus bij een soort akoestisch karaokeconcert, maar daar was het applaus en het enthousiasme niet minder om.

MASS Events in samenwerking met GoudaFM
Koningsnacht is een samenwerking van evenementenbureau MASS Events met GoudaFM, met de organisatie en coördinatie van de optredens voor rekening van Gerben Roskam en Thomas de Boer van MASS Events en de live uitzending van het geheel in het ‘huis’ van GoudaFM. The best of both worlds, dus, met een berg expertise en enthousiasme!

Dit is het programma van Koningsnacht 2021
Je kunt om 20:00 uur aanhaken en live meekijken vanuit de studio van GoudaFM. Presentatoren Jeroen Buitenhek en Garro Wiersema vieren Koningsnacht met je mee. Er zijn live optredens van de Goudse Pip Alblas en musicalman Tommie Christiaan. Ook burgemeester Verhoeve schuift aan om mee te kijken en luisteren naar de Koningsnacht-optredens. Er zijn previews van de concerten en interviews en vanaf 22:00 uur kun je kijken en luisteren naar de live registraties van K-Liber, It all started in the nineties, Van Dik Hout en Kris Kross Amsterdam in Gouda.

Boodschap voor de Koning
Wil jij deze avond je felicitaties overbrengen aan koning Willem-Alexander? Ga dan naar Goudafm.nl en klik op ‘app naar de studio’. Stuur jouw leuke, verrassende boodschap naar de studio en je bericht komt zeker voorbij in de uitzending! Ook gesproken berichten zijn welkom. Leve de Koning!

De uitzending kan bekeken worden op tv als je gebruik maakt van Rekam of Caiway, op Gouda TV via kanaal 63. Online is de uitzending te volgen op de site van deGouda, GoudaFM en het Youtubekanaal van MASS Events.

20-04-2021 15:20