24 starterswoningen voor jongeren in Middenwillens

Gouda – De bouw van 24 kleine starterswoningen voor jongeren in het project Middenwillens kan op termijn beginnen. Maandag 18 september zijn de overeenkomsten daarvoor getekend in het Huis van de Stad.

Woonpartners neemt 24 appartementen voor jongeren in turn-key af van de bouwer. Het appartementencomplex komt eruit te zien als een rijtje van eengezinswoningen met op de hoeken een recht blok van drie etages hoog. Op elke etage zijn 8 appartementen gesitueerd. Elke woning bestaat uit een hal, een woonkamer met open keuken, een douche-toiletruimte en één slaapkamer. Een woning met een totale oppervlakte van ongeveer 47 tot 49 m². De huurders beschikken straks over een gemeenschappelijk tuin met voor iedere een individuele berging. René Mascini van Woonpartners: “Als corporatie investeren wij in de woningvraag van nu én van de toekomst. Uit onderzoeken en uit onze ervaring weten we dat er veel vraag is naar huurwoningen in ons werkgebied. Juist kleinere woningen voor starters in de woningmarkt zijn erg nodig. Bij de start verhuur van ons laatste project kregen we voor elke woning 10 aanmeldingen. We hopen met dit project in Gouda weer een steentje bij te dragen aan het oplossen van het grote tekort aan woningen”.

Planning en verhuur
Het duurt nog even maar de bouwer gaat uit van de start van de werkzaamheden in februari 2018. Een jaar later, in het 1e kwartaal van 2019, kunnen de eerste sleutels aan de huurders overhandigd worden. De start van de verhuur kan verwacht worden rond de zomer 2018. De huurprijs komt onder de eerste aftoppingsgrens te liggen, wat neerkomt op een netto maandbedrag van maximaal 593 euro. Geïnteresseerden kunnen zich alvast opgeven voor de belangstellendenlijst via de website. Zij krijgen persoonlijk bericht als er meer bekend is over het project. Helaas geeft dat geen garantie op een woning.

Ondertekening
René Mascini van Woonpartners ondertekende René Mascini twee intentieovereenkomsten in het Huis van de Stad. Voor de ondertekening van het contract van grondreservering zette wethouder Rogier Tetteroo zijn handtekening. Voor de intentie met de projectontwikkelaar Janssen de Jong, zette regiomanager Arjan van der Neut zijn handtekening.