Do.24-09: Opening Hof van Delfland

Op 24 september 2015 opent Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, het wandelroutenetwerk en het aankomend wandelweekend Hof van Delfland. Hof van Delfland is daarmee het vijfde wandelnetwerk in de rij dat opgenomen is in een provinciebreed wandelroutenetwerk. Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en rondom de Drodrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed. De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt deze wandelnetwerken ook digitaal toegankelijk te maken. Een mooi moment om samen met Hof van Delfland dan ook de nieuwe provinciebrede digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland te lanceren.

De digitale wandelrouteplanner Z-H is in samenwerking met de diverse regio’s, Wandelnet en de provincie Zuid-Holland ontwikkeld en stelt wandelaars in staat om zelf op de computer, de tablet of de smartphone een wandelroute te plannen langs de vele knooppunten van het routenetwerk. Inmiddels bestrijkt dit routenetwerk een groot deel van het mooie Zuid-Holland. De komende maanden zullen er steeds meer netwerken worden toegevoegd aan de planner.

We openen het wandelroutenetwerk Hof van Delfland als aftrap van het Wandelweekend dat plaats zal vinden op 26 en 27 september a.s. in het Hof van Delfland. Op tal van locaties langs het netwerk vinden meer dan 60 activiteiten plaats voor jong en oud.
Zonder de samenwerking tussen tal van partijen, zoals gemeenten, wandelclubs, terreinbeheerders en het Recreatieschap Midden-Delfland was dit wandelroutenetwerk niet tot stand gekomen.

Programma:
10.00 uur Inloop
10.15 uur Welkom door Han Weber, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland
10.25 uur Lancering en demonstratie digitale routeplanner
10.40 uur Naar buiten: Aftrap wandelweekend Hof van Delfland met fotomoment en
(netwerk)wandeling over een stuk van de net geplande route
11.30 uur Terug bij de Buitenplaats voor drankje en wat lokale lekkernijen
12.30 uur Einde bijeenkomst

Locatie:
Buitenplaats Vlaardingen
Zaal: de Glazen Hooiberg
Zuidbuurt 85
3132 KA Vlaardingen
010 435 92 22