14-jarige celliste Lola Jurakic uit Gouda treedt op met Domestica Rotterdam

Gouda/Rotterdam – Tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours won celliste Lola Jurakic uit Gouda – naast de eerste prijs in de categorie 12- tot en met 14-jarigen – de Domestica Prijs. Woensdag 14 november is het zo ver en mag Lola samen met Domestica Rotterdam, een muziekensemble bestaande uit musici van het Rotterdams Philharmonisch orkest, optreden in de Laurenskerk Rotterdam.

Op het programma staan Vivaldi’s ‘Celloconcert in a mineur RV 422’, Gabrieli’s ‘Canon duo’ samen met cellist Eelco Beinema en ‘Prelude’, de beroemde cello solo uit Bach’s ‘Cellosuite nr. 1’.

Het concert is het tweede deel uit de serie ‘Geloof, Hoop en Liefde’ dat Domestica Rotterdam presenteert in het kader van de viering van 50 jaar wederopbouw van de Laurenskerk. Bij de muziek wordt door Kaat Haest een passend verhaal verteld over ‘Hoop’, de drijfveren van componisten en de jubilerende kerk.

Advertisements

Woensdag 14 november 20.30 uur Laurenskerk Rotterdam
Meer informatie: https://domesticarotterdam.nl/

Over Domestica Rotterdam

Domestica Rotterdam bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van Wim Steinmann. Het ensemble zoekt de uitdaging in weinig gespeeld repertoire, ongewone bezettingen, bijzondere locaties en samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines zoals schrijvers en acteurs. Ieder jaar reikt het ensemble op de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de Domestica Prijs uit. De winnaar mag meespelen in één van de concerten.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
23-10-2018 11:58