Zo. 14-1: Achtste HAWA-loop

by saskia / 05 januari 2018 / No Comments

Gouda – De Goudse Runners zijn al veertig jaar een begrip in Gouda. Hardlopen in de buitenlucht onder deskundige begeleiding zonder een vorm van lidmaatschap. Wat je doel ook is, iedereen is welkom. Dat zijn de Goudse Runners. Oprichter was trainer Hans van de Water.

Ter ere van zijn 67ste verjaardag kreeg Hans van een paar hardlopers zijn eigen HAWA-loop cadeau. Iedere tweede zondag van januari, een mooie tocht door het Groene Hart, waarbij plezier voorop staat.

Zondag 14 januari is het weer zo ver en wordt voor de achtste keer de HAWA-loop georganiseerd. Er zijn verschillende afstanden en er is een wandelgroep. Hans is weer fanatiek aan het trainen om zijn vrienden en vriendinnen te begeleiden op de 13 kilometer.

Omdat hij ook zijn 75ste verjaardag viert, is er na afloop een optreden van het tweekoppig jazz ensemble BerndJahn en Ronald Verboom. Hans hoorde de jongens spelen in de stad en was zo enthousiast dat hij ze meteen boekte voor zijn verjaardag op de Kinderboerderij.

Geen loop zonder een goed doel en daarom gaat een deel van de opbrengst van de HAWA loop naar de Kinderboerderij.

Kosten per deelnemer 3 euro, inclusief een kop koffie/thee en koek. Start/finish Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Bloemendaalseweg 34-A.
09.30 uur: start 13 km en wandeltocht 5 km
09.45 uur: start 8 km
10.00 uur: start 6 km

Organisatie Tineke Hoekstra en André Feenstra.
Voor meer informatie info@tiensport.nl

Advertisements

About the author: