Do. 24-5: Documentaire ‘Snelwegkerk’ in Concordia

Haastrecht – In de documentaire ‘Snelwegkerk’ zien we de wereld van mensen onderweg, op zoek naar liefde, troost en geluk. En dat op een plek waar je het totaal niet verwacht: in betonnen gebouwtjes op het asfalt. ‘Snelwegker’ heeft een Gouden Kalf gewonnen voor Beste Documentaire en is donderdag 24 mei te zien in Theater Concordia in Haastrecht.

Langs de Duitse snelweg staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes, tussen benzinestation en fastfoodrestaurant. In de aanwezige ‘wensboeken’ schrijven bezoekers van alles op. De een bedankt voor een mooie vriendschap of prachtige voetbalscore. Anderen leggen er hun ziel bloot en schrijven openhartig over hun angsten, verdriet, verlies of verlangens alsof het hun eigen dagboek is. Deze ontroerende mozaïekvertelling neemt u mee naar onverwachte intieme verhalen over verlies en rouw en toont op liefdevolle manier de confrontatie tussen alledaagse sleur en onze heimelijke angst of hartstocht.

De documentaire wordt ingeleid door de regisseur Elsbeth Fraanje. Na afloop van de documentaire is er de gelegenheid om onder begeleiding van Lina Oomen, een vrijwilliger van ‘Praten over verlies’ (Yarden/Humanitas) en Elsbeth Fraanje met elkaar in gesprek te gaan over verlies in uw leven.

Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden via www.yarden.nl/agenda-zuid-holland is noodzakelijk i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen. De bijeenkomst wordt aangeboden door Vereniging Yarden.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

24-05-2018 14:49

Advertisements