Zwembad De Fuut gered door burgerinitiatief

Openluchtzwembad De Fuut in Reeuwijk is gered van de ondergang. De gemeente heeft ingestemd met het plan dat inwoners hebben ingediend om het zwembad volledig door burgers te laten exploiteren.

In mei kondigde de gemeente aan dat het zwembad te duur was om open te houden. Hierna maakten vele Reeuwijkers zich sterk voor behoud van het zwembad. Kinderen gingen langs de huizen om geld om te halen om een haalbaarheidsonderzoek te financïeren. Het actiecomité liet zien dat ze gedacht hadden aan veiligheid, maar ook konden zorgen voor voldoende manskracht. Er hadden zich namelijk 191 vrijwilligers aangemeld. Dieter Möckelman van het burgercomité, is blij en trots. ‘We hebben zo hard gewerkt en er zo veel tijd in gestoken en dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen.’

Het burgercomité gaat de komende weken met de gemeente om de tafel zitten om de puntjes op de i te zetten. Zo moet er gepraat worden over de rol van de gemeente, het vrijwilligersbeleid en hoe de huidige exploitatie van het zwembad wordt overgedragen.