Zuidplas viert 75 jaar vrijheid

Vrijheid lijkt in onze samenleving zo vanzelfsprekend, maar is het niet. Daarom vindt Gemeente Zuidplas het belangrijk om samen vrijheid te vieren zonder verschil in cultuur, geslacht of geloof. Samen vieren wij 75 jaar vrijheid

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te herdenken én te vieren worden er in heel Nederland activiteiten georganiseerd. Ook in gemeente Zuidplas.

Gemeente Zuidplas stelt subsidie ter beschikking voor het organiseren van activiteiten die in het teken staan van 75 jaar vrijheid en aanzetten tot nadenken, saamhorigheid en kennisoverdracht. Er hebben zich al spontaan initiatieven aangemeld maar er is nog subsidie beschikbaar. Dus aanmelden kan nog steeds.

Advertisements

Thema’s
De activiteit moet zich duidelijk inhoudelijk richten op het thema 75 jaar vrijheid en bijdragen aan één of meer van de volgende punten:

  • Aanzetten tot nadenken;
  • Saamhorigheid;
  • Kennisoverdracht

Burgemeester Weber “Er was een tijd dat vrijheid niet zo vanzelfsprekend was. Mensen zijn gestorven en hebben geleden en gestreden voor onze vrijheid. Dat mag nooit worden vergeten”. 

Houdt uw organisatie 75 vrijheid levend?
Heeft u of uw maatschappelijk betrokken organisatie of vereniging een idee om de herdenking en de viering van 75 jaar vrijheid levend te houden? Kijk dan voor de criteria en het aanvraagformulier op www.zuidplas.nl/75jaarvrijheid en start vandaag nog met het organiseren van uw initiatief.

Vragen ?
Wilt u ook een activiteit organiseren en heeft u een vraag? Stuur dan een email naar 75jaarvrijheid@zuidplas.nl

13-02-2020 16:05