Zuid-Hollandse klussen gezocht voor NLdoet van het Oranje Fonds

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Voor deze editie staan inmiddels 3793 klussen en activiteiten klaar, waarvan 625 in Zuid-Holland. Veel groepen vrijwilligers zijn al op zoek naar leuke klussen. Daarom roept het Oranje Fonds alle maatschappelijke organisaties op om zich zo snel mogelijk aan te melden op www.nldoet.nl. Tot en met 31 januari kunnen organisaties daar voor hun NLdoet klus ook een financiële bijdrage tot € 400,- aanvragen.

Vorig jaar staken tijdens NLdoet 325.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij ruim 8.700 klussen. NLdoet levert zo enorm veel op. Ben van der Vlist, St. Agrarische Zorgonderneming Vlist, vertelt: “Tijdens NLdoet werken bewoners, personeel, familie, vrijwilligers en serviceclubs zoals Lions samen. Je merkt dat mensen die hier voor het eerst komen erg onder de indruk zijn van de sfeer op de zorgboerderij. Veel mensen komen elk jaar helpen en één van de Lions leden is nu voorzitter van de Vrienden Van. Samen iets doen schept een band en zorgt voor een positief beeld van de boerderij. Daar heb je het hele jaar iets aan!” Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vult aan: “We zien dat NLdoet echt een effect heeft op de lange termijn. Het zorgt voor nieuwe contacten, samenwerking met het lokale bedrijfsleven en meer publiciteit en dus zichtbaarheid voor de klusorganisatie. Alle reden om mee te doen dus!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Advertisements