Zuid-Hollanders dromen van snelle auto's maar kopen ze niet

Zuid-Hollanders dromen van Ferrari’s, Rolls-Royces’ en Aston Martins, maar kopen uiteindelijk een Volkswagen, Opel of BMW. Dit blijkt uit een data-analyse van het kijk- en zoekgedrag binnen Marktplaats Auto’s sinds het begin van dit jaar. Waar de Lamborghini bovenaan de landelijke droomlijst prijkt, zijn er op regionaal niveau opvallende verschillen. Zo zouden de Drentenaren en Flevolanders het liefst een Buick in hun bezit hebben, dromen Noord-Hollanders van Hummers en staat de Ferrari in de zuidelijke provincies op de eerste plek. Wit is als populaire autokleur op zijn retour: in tegenstelling tot twee jaar geleden is de droomauto zwart.
“Auto’s kijken op Marktplaats is voor autoliefhebbers een echte hobby. Maandelijks vinden meer dan een miljoen bezoekers hun weg naar Marktplaats Auto’s.
Dat Zuid-Hollanders een voorkeur hebben voor snelle wagens is opvallend in vergelijking met eenzelfde analyse in 2012. Destijds stonden Hummers en oldtimers hoog in de Zuid-Hollandse droom top-5. Aan de koopkant blijven de Zuid-Hollanders, net als twee jaar geleden, trouw aan Volkswagen.