Zomer in Gouda (deel 3)

Column – De zomer van 2018 gaat zeker de geschiedenisboeken in met vanwege het mooie en warme weer. Garro Wiersema beleeft de zomer in Gouda en schrijft over zijn avonturen.

Soms kan Gouda echt verrassen. Het was zaterdag aan het einde van de middag toen ik een Appje kreeg van een vriendin, of ik wist van een Beachparty op GOUDasfalt. Door mijn werk ben ik een soort van lopende agenda van Gouda, maar deze had ik niet meegekregen. Op naar GOUDasfalt! Check it out.

Tja, praten lukt

mij beter dan yoga,

radio DJ he 🙂

Eenmaal aangekomen via het pontje werd mij meteen duidelijk dat dit een toplocatie is voor een dergelijk feest. Lekker gezellig buiten bijpraten en binnen eindelijk eens goede Housemuziek om effe de stress van de week los te laten. Heerlijk! Ik realiseer me dat dit de eerste keer is in een lange tijd dat we een dergelijke dans mogelijkheid hebben in Gouda (los van het Riverdale festival dan). Van mij mag het iedere week feest zijn op GOUDasfalt, natuurlijk de vloer was te klein en het geluid kan beter. Maar hey, altijd ruimte voor verbetering, toch? Een paar weken later heb ik opnieuw een beleving op GOUDasfalt. Op de redactie raak ik in gesprek met een yogadocente die les geeft op GOUDasfalt. Nu heb ik geen enkele kennis van yoga maar ik merk in mijn omgeving dat het heel populair aan het worden is in Gouda. Tijd voor een kennismaking dus met Yogabird voor een yoga beurt. Op de dag zelf is het een zinderende 31 graden om 19.00 uur en ik verwacht eigenlijk een belletje dat het wordt afgelast (net als met voetbal) maar nee. Op naar GOUDasfalt.

Met z’n zessen leggen we een handdoekje in het gras buiten naast het stadsstrand. Ik kijk naar de deelnemers en zie dat iedereen klaar staat om te relaxen. De docente maakt direct indruk op mij door haar bijna grenzeloze lenigheid. Natuurlijk op mijn handen staan in een zitvorm (sorry naam weet ik niet meer) dat lukte niet, maar ik ben niet ontevreden over mijn eigen prestatie. We eindigen met 10 minuten chillen op je rug. Wat een heerlijke manier om je dag te eindigen. Maar ja, daarna is het natuurlijk mijn beurt. Ik vraag de cursisten en de juf het hemd van het lijf (figuurlijk dan) en een goed gesprek ontstaat onder het genot van water en thee. Op het moment dat het echt donker wordt, om 23.00 uur ‘s avonds, besluiten we onze handdoekjes te verlaten en naar huis te keren. Tja, praten lukt mij beter dan yoga (radio DJ he 🙂 De Goudse Zomer 2018, never a dull moment.

 

– Garro Wiersema

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

11-08-2018 11:35

Advertisements