Zo. 9-12: ‘De Glazen Kast – Een Buitengewoon Buurtje’ bij Verkaaik

De Glazen Kast was een buurtje in Gouda, dat bestond uit slechts 19 woningen, dat in de hele stad bekend was. Het werd vaak met een speciale blik bekeken. De auteurs van ´De Glazen Kast, een buitengewoon buurtje´ vinden dat het de moeite waard is de geschiedenis van deze buurt vast te leggen. Zij deden dat door een boek te maken en dit in drie delen op te bouwen.

De eerste twee hoofdstukken gaan over het ontstaan van deze buurt. Deze hoofdstukken bevatten de weerslag van vele uren die in het archief zijn doorgebracht met onderzoek naar architect, opdrachtgevers en bouwers. Het derde hoofdstuk bevat de persoonlijke herinneringen van de voormalige bewoners, of personen die het buurtje goed hebben gekend. Wie goed leest, zal daarna een eigen mening kunnen vormen over de Glazen Kast.

Op zondag 9 december komen de auteurs van 14.00 tot 15.00 uur naar boekhandel Verkaaik om middels een Powerpoint hun verhaal te vertellen over deze buurt. Het boek is in zeer beperkte oplage verschenen en kan ter plekke worden aangeschaft. Meer info en aanmelden via https://www.verkaaikboeken.nl/agenda-items/de-glazen-kast-een-buitengewoon-buurtje/

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-12-2018 09±00