Zo. 7-10: Lezing Agnietenconvent door de ‘Denker des Vaderlands’

Gouda – Op zondag 7 oktober om 14.00 uur in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda, houdt de ‘Denker des Vaderlands’ prof. dr. René ten Bos een lezing voor het Agnietenconvent.

Het Agnietenconvent bestaat een kwart eeuw en viert dat met een serie lezingen met als thema ‘Gouda in 2043, na de grote omwenteling’. We leven dan 25 jaar later. Hoe zou de samenleving er dan uitzien? En hebben we in de jaren daarvoor ingezien welke uitdagingen ons te wachten staan? Kunnen we tot verandering komen of klampen we ons vast aan wat we nu hebben?

René ten Bos trapt af met een lezing met de titel ‘Wat op het spel staat – hoe richting te vinden’. De titel van de eerste lezing en de onderwerpen die daarna besproken worden, ontlenen we aan het boek van Philipp Blom ‘Wat op het spel staat’ (2017 De Bezige Bij). Zie voor het gehele programma www.agnietenconvent.nl

Advertisements

René ten Bos is als hoogleraar filosofie verbonden aan de Radboud Universiteit bij de afdeling Management Sciences. Hij is schrijver van vele boeken waaronder ‘Het volk in de grot’ en ’Dwalen in het Antropoceen’.

De bijeenkomst wordt vanaf 15.30 uur feestelijk afgesloten. Er is een boekentafel en René ten Bos signeert zijn boeken. Boekhandel Verkaaik is sponsor van deze lezing. De toegang is gratis.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

07-10-2018 09:00