Zo.30-11: Viering in de stijl van Taize in De Ark

Uit heel de wereld komen ze naar het kleine dorpje Taizé in Frankrijk waar broeder Roger net na de oorlog een klooster begon. Inmiddels trekken tienduizenden jongeren ieder jaar naar dit klooster toe. Verwonderlijk want de combinatie ‘klooster en jongeren’ zou je misschien niet zo snel maken. Sinds 2007 vertrekt er ook steeds een groep vanuit Reeuwijk. Maar deze jongenen hebben Taize ook meegenomen naar Reeuwijk zelf en zo zijn er in de Ark vieringen ontsaan in de stijl van Taize.

Voor deze viering wordt de Ark van Reeuwijk letterlijk omgebouwd om de sfeer en spiritualiteit van Taizé vorm te geven. Zo hangen er grote doeken in de kerk waarop vanuit het donker licht wordt geprojecteerd. Temidden daarvan de icoon van het kruis van Taizé. En tijdens deze viering is het ook mogelijk om een kaarsje aan te steken en zijn de stilte en spirituele liederen van Taize heel bijzonder.

De viering is laagdrempelig en toegankelijk voor alle mensen. Iedereen is welkom. Ds David van Veen is voorganger. Deze taizeviering vindt plaats op 1e Advent.: zondag 27 november om 20.00 uur in de Ark van Reeuwijk ( ’t Kerkestuk 1)