Zo. 30-06: Houtmansplantsoenconcerten

Na het prachtige zomerseizoen 2018 wordt er nu al weer hard gewerkt om het seizoen van 2019 nog mooier te maken. Het is altijd een uitdaging om een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden, zodat er voor iedereen wat te beleven valt. Dit jaar worden de Houtmansplantsoenconcerten voor de 26e keer georganiseerd. Het eerste concert vindt plaats op zondag 23 juni en het laatste concert is op zondag 25 augustus. De concerten beginnen om 14.00 uur en duren tot uiterlijk 16.30. De concerten zijn gratis.

Zondag 30 juni 2019: OT AZOJ

OT AZOJ speelt muziek uit Molvania, het land met de modderigste party scene van heel Eurazie. Met schaap en wagen brengt OT AZOJ dit opzwepende feestje naar Nederland. Originele composities geserveerd op een bedje van Balkan-bop, Klezmer-rumba en Turkse grooves, overgoten met gierende solo’s en knoflook likeur.

Advertisements

De zes muzikanten zijn afkomstig uit Nederland, Turkije en Duitsland en zijn muzikaal even veelzijdig. Met conservatoria opleidingen in Turks, Jazz, Latin en Klassiek en de enorme ervaring in Klezmer en Balkan stijlen is OT AZOJ een Amsterdamse topformatie. Van een ruig festival tot een intiem concert, OT AZOJ maakt het met veel speelplezier tot een Molvaanse ervaring!

OT AZOJ is opgericht in 1994, in de huidige bezetting is het nieuwste bandlid even oud als de band jong. Ze produceerden tien cd’s die wereldwijd verkocht worden en maakten furore op festivals als Int. Gipsy Festival, Lowlands, Festival Mundial (NL), Dranouter (BE), Ashkenaz (CA), Klezfiesta (AR) en Kazimierz Dolny (PL). Het net uitgebrachte album ‘ Dza Dza Dzum ’ ontmoet veel enthousiasme bij pers en Balkanfans.

Emine Cambel: Zang, Percussie
Joris van Beek: Viool
Karin Kranenborg: Saxofoons
Jet Stevens: Contrabas
Wilco Oomkes: Accordeon
Jacobus Thiele: Percussie

30-06-2019 09:00