Zo. 29-4: Singer-songwriter Ruffolo in De Kroon

Waddinxveen – Eugene Ruffolo publiceerde onlangs zijn boek Canto per Mangiare: Songs and stories from an Italian kitchen. Het is het literaire verlengstuk van Eugene Ruffolo’s gelijknamige Italiaanstalige gezongen cd, die nagenoeg gelijktijdig verscheen. Op zondag 29 april treedt Ruffolo op in het muziekcafé van Cultuurhuys de Kroon in Waddinxveen.

Het boek is een eerbetoon aan de Italiaanse eetcultuur, het slaat een brug tussen twee kunstvormen: koken en muziek maken. Het is dan ook meteen het artistieke hoogtepunt van de uit New York City afkomstige singer-songwriter Eugene Ruffolo.

“Het was een lang gekoesterde droom om mijn favoriete Italiaanse liedjes op te nemen”, zegt Ruffulo hierover. “Door de jaren heen verzamelde ik deze muziekstukken. Sommige zijn geliefde Napolitaanse volksliederen, anderen zijn originals uit de jaren zestig en zeventig. Ik heb er natuurlijk ook een paar zelf geschreven.”

Advertisements

Ruffolo nam een aantal liedjes op tijdens zijn rondreizen door Italië. Het leeuwendeel legde hij vast in zijn thuishaven New York City. Onderweg kwam Ruffulo een aantal zeer vakbekwame muzikanten tegen. Daarmee bleek hij in staat de muzikale details orkestraal aan elkaar te verbinden. Canto per Mangiare is een erg fraai gemaakt document. Boek en plaat stralen een zekere rust uit, die je van een singer-songwriter van het kaliber Eugene Ruffolo mag verwachten.

De Canto per Mangiare Tour 2018 voert onder meer langs Teatro Munganga in Amsterdam, La Laterna in Venlo en de Sint-Jacobskapel in Nijmegen. De aanvang van het optreden op 29 april in Waddinxveen is om 15.00 uur en de toegangsprijs is 15 euro.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-04-2018 14:20