Zo.29-11: Opera in het Evertshuis

Artiesten van De Stichting Bel Canto en Wiericker Opera treden op zondag 29 november op in het Evertshuis.
Beleef met hen de dramatiek, de passie en de hartstocht van de opera, de glimlach en de jeugd van de operette, de show, snelheid en kleur van de musical en de uitbundigheid of de traan van het Napolitaanse lied.
De Engelse sopraan Judith Ellis, die haar opleiding kreeg aan de Royal Academy of Music in London, treedt al vele jaren op als solist in vele opera’s als Lucia (Lucia di Lammermoor), Rosalinda (Die Fledermaus), Violetta (La Traviata) Susanna (La Nozze di Figaro), Zerlina (Don Giovanni). In 1992 is Judith verhuisd naar Nederland.
De Amerikaanse mezzo Regina Davis is van bijzondere klasse, waarbij zij in twee coloratuur aria’s van Rossini laat horen, dat er naast Cecilia Bartoli, nog meer zangeressen zijn, die deze techniek perfect beheersen. Mignon Primus, een verrukkelijke sopraan, zingt naast serieuze aria’s en samen met Regina een ondeugend duet uit Cosi van tutte, ook een grappige aria van een dronken straatzangeres.
Arash Roozbehi, bariton uit Iran, volgde een opleiding aan de bekende Yerevan Opera in Armenië. Na het conservatorium in Zwolle, kreeg hij bekendheid door zijn hoofdrol in de nieuwe Opera Tsaar Peter de Grote. Allen worden begeleid door routinier en virtuoos Cleem Determeijer op de vleugel.
Een mooi gevarieerd concert, waarbij muzikaal leider en tenor Andries Bongers op zijn eigen wijze de inleiding verzorgt, waardoor ieder lied dichter bij het publiek wordt gebracht.
Geïnteresseerden zijn van harte welkom op zondag 29 november. Het concert begint om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 12.50 inclusief pauze consumptie. Kaarten reserveren kan op www.evertshuis.nl of 0172-618484. Julianastraat 4 in Bodegraven.