Zo. 29-10: Gouds verhalenfestival

Gouds Verhalenfestival is weer terug

Na vijf jaar is het Gouds verhalenfestival weer terug. In een nieuw fris jasje en met andere organisatoren. Op zondagmiddag 29 oktober in het Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel. Er zijn verhalen voor volwassenen en voor kinderen. De kinderen vanaf 6 jaar kunnen naar twee superleuke vertelvoorstellingen van een half uur luisteren en in de pauze zijn er kinderactiviteiten. Voor de volwassenen zijn er maar liefst zes voorstellingen, waarvan men er vier van een half uur kan bijwonen. In de pauze serveert Brownies & Downies een overheerlijke mini high tea met zoet en hartig. Het Gouds verhalenfestival verdween in 2012 van de radar. Met hulp van GoudApot zetten Het Verhalenpunt en de Garenspinnerij het Gouds verhalenfestival weer op de culturele agenda van Gouda. Het Verhalenpunt runt al jarenlang een vertelpodium in Gouda en weet uitstekende verhalenvertellers aan te trekken. Cultuurhuis Garenspinnerij is blij met de terugkeer van het verhalenfestival. De vertelkunst verdient een plek binnen de bestaande podiumkunsten.

De kinderverhalen (6+) worden verteld door Josine van der Schot en Caja van de Poel. Beide dames weten de kinderen te verrassen en mee te nemen naar het land hier ver vandaan.. De volwassenvoorstellingen worden gedaan door professionele en amateurvertellers uit Gouda en de regio: meesterverteller Sahand Sahebdivani (vertelambassadeur 2014 en winnaar golden award Amsterdam Fringe), Ruud Broekhuizen (ex stadsdichter Gouda) , leden van de Goudse vertelkring Jade, Gerda Hoogendijk, Josine van der Schot en Caja van der Poel. De verhalen zijn afkomstig uit verschillende culturen, van Iran tot aan Portugal, waargebeurd en bij elkaar verzonnen.

Verhalen vertellen is de oervorm van theater en is dus geen voorlezen. Een verteller vertelt een verhaal uit zijn hoofd. Met behulp van woorden, gebaren, mimiek roept hij beelden en sferen op in het hoofd en hart van de luisteraars. Al vertellend maakt hij contact met het publiek, daar stemt hij op af en daarom zal zijn verhaal op iedere plek weer net even anders klinken. Het verhalenfestival is een middag vol beleving met toverpraat en mooie woorden.

Praktisch:
Waar: cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
Wanneer: zondag 29 oktober, 14.00 uur
Informatie: www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl en 06-38138252
Reserveren: info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl. Kaarten, inclusief verhalenroute kunnen afgehaald en betaald op 29 oktober vanaf 13.00 uur.

Prijzen:
2 familievoorstellingen: € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen
4 volwassenvoorstellingen: € 10,00
High tea Brownies & Downies: € 9,95