Zo. 28-1: Silvertown Dixiekids in Schoonhoven

Schoonhoven – Op zondag 28 januari vindt een uniek, eenmalig optreden plaats door de voormalige Schoonhovense dixielandband Silvertown Dixiekids, die in de jaren tachtig en negentig furore maakte door het hele land. Vanaf 14.30 uur zal het orkest optreden in het Arto Theater in Schoonhoven waarbij de entree geheel gratis is.

Het is dit jaar precies veertig jaar geleden dat dit jazzorkest werd opgericht door trombonist Henk Schep en trompettist René Kuzee, beiden nog steeds inwoner van de zilverstad. Het leek hen een leuk idee om ter gelegenheid daarvan het orkest van weleer bijeen te brengen en opnieuw een swingend optreden te laten verzorgen.

De Silvertown Dixiekids traden destijds ondermeer ieder jaar op bij de Schoonhovens Dixienight en het Randstad Jazzfestival Gouda. Door de jaren wisselde de band van bezetting maar de bandleden die jarenlang in de formatie zaten treden nu opnieuw op: Geert Vormer, piano, Ricardo Kuster, bas, Cees de Gruijter, drums, Henk Schep, trombone, René Kuzee, trompet en vocals. De band wordt daarnaast op de 28e januari versterkt door muziekvrienden van toen zoals Jan Wouter Alt, sax en klarinet, Frans van Eijk, piano, Jan van Leeuwen, trombone, René Klein, drums, Toon Griffioen, bas, en Jan Stigter, tenorsax. Bovendien worden nog meer jazzmuziekvrienden verwacht die middag.

Advertisements