Zo.28-06: Eerste Houtmansconcert

Op 28 juni start de 22-ste concertreeks van de Houtmansplantsoenconcerten. Tien zondagmiddagen lang vormt het prachtige Houtmansplantsoen weer het prachtige decor voor de gewaardeerde gratis concerten. Dit jaar brengt Stichting Evenementen Gouda weer een gevarieerd programma, met artiesten artiesten van Gouda tot Zuid-Amerika. Margriet Eshuijs speelt het eerste concert, dat officieel wordt geopend door Burgemeester Milo Schoenmaker.

Organisator George Mentjox: “Margriet Eshuijs proberen we al jaren naar het park te halen en we zijn er trots op dat het dit jaar is gelukt. Ze brengt samen met Maarten Peeters en Co Vergouwen nummers uit hun nieuwste programma Vuur en natuurlijk ook de monumentale songs die we allemaal van haar kennen. Het tweede concert op 5 juli staat geheel in het teken van de Tour de France en we passen het programma daar geheel op aan. We starten al om 12.00 uur en brengen een uiterst divers franstalig programma met Tess et les Moutons Magnifiques, Nadja Filtzer en als sluitstuk Cochon Bleu met Franstalige Cajun.

Net als andere jaren biedt elke zondag een andere sfeer, met optredens van o.a. Friends of the Family, Lieuwe Roonder en Carolien Bongers en de Goudse band Superstition. Op www.goudseconcerten.nl staat het volledige programma.”

De Houtmansplantsoenconcerten lopen van 28 juni tot en met 30 augustus en worden georganiseerd door vrijwilligers van de Stichting Evenementen Gouda. De aanvang is 14.00 uur. De toegang is gratis.