Zo.26-06: Erasmus Kamerkoor sluit tentoonstelling af

Tijdens het Erasmusjaar zingt een aantal koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders. Bij de tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’ mag het Erasmus Kamerkoor natuurlijk niet ontbreken. Als afsluiting van de tentoonstelling neemt het Erasmus Kamerkoor de bezoeker op 26 juni weer mee uit de tijd van Lof der Zotheid naar het heden met het programma Wind Mee! Het concert begint om 15.30 uur.

Componist John Taverner (1490-1545) was een tijdgenoot van Erasmus. In zijn Western Wind Mass neemt hij een volksmelodie (Westron Wynde) als basis voor een religieus muziekstuk. Het Erasmus Kamerkoor laat deze westenwind klinken door een a-capella-programma van hedendaagse muziek van Arvo Pärt, Lajos Bárdos en Jacob ter Veldhuis. Deze laatste gebruikt klassieke muzikale thema’s en teksten van Dante’s Goddelijke Komedie om te komen tot een uniek modern koorwerk.

Het Erasmus Kamerkoor richt zich met twee projecten per jaar op uitdagende hedendaagse muziek, maar zoekt binnen hetzelfde thema vaak de verbinding met oudere muziek. In de projecten wordt vaak samengewerkt met andere kunstvormen zoals dans of beeldende kunst. Het koor staat sinds 2011 onder leiding van Koen van der Meer en zoekt voor elk project steeds nieuwe, enthousiaste zangers om samen met de vaste kern een klinkend programma neer te zetten. Het concert is gratis bezoeken, u betaalt alleen de entreekosten voor Museum Gouda, inclusief de toeslag voor de tentoonstelling Erasmus: ‘Ik wijk voor niemand’. Het concert vindt plaats in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9).

Advertisements