Zo. 24-9: Optreden van het Tango Aliado kwartet

Waddinxveen – Op zondagmiddag 24 september 2017 treedt om 15:00 uur het Tango Aliado kwartet op.

Tango Aliado is een Amsterdams kwartet dat bestaat uit vier professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. Het kwartet heeft een unieke bezetting met Françoise Varsseveld (viool), Mariken Zandvliet (piano), Lucas Stam (cello) en Gert Wantenaar (bandoneon).

Deze vier professionele musici hebben elkaar ontmoet op het conservatorium en tijdens hun optredens in diverse orkesten. Het klikte persoonlijk en muzikaal zo goed dat ze samen besloten als kwartet verder te gaan. Allen zijn afgestudeerd bij Nederlandse conservatoria en hebben een rijke internationale muzikale ervaring. Ze delen de passie voor de Argentijnse tangomuziek.

Tijdens dit energieke concert wisselen ingetogen milonga’s (Argentijnse zangstijl) en virtuoze, ritmische stukken elkaar af. Bezoekers worden meegenomen op een reis met traditionele tango’s van de wereldberoemde Carlos Gardel, Aníbal Troilo en Julio de Caro. Het programma bevat mooie zelfgeschreven arrangementen van hun werk en diverse andere oude tangostukken voor viool, piano, bandoneon en cello.
“Warme Zuid-Amerikaanse klanken, prachtig gespeeld. Muziek als poëzie en nostalgie die de ziel diep raakt.”

Het optreden vindt zondagmiddag 24 september plaats in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59 in Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. De kerkzaal is een half uur voor het begin van de uitvoering geopend. Kaarten aan de zaal. Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl.
Telefonisch reserveren kan via 06-53 28 10 16 of 06-53 67 27 87. Entree is 12,50 euro incl. koffie of thee. Rabobankpashouders, Vonkpashouders en houders van de Rotterdampas 10 euro. Jongeren tot 21 jaar 7,50 euro. Alle betalingen á contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

www.tango-aliado.com