Zo. 23-9: Luistergenoegens on Stage in het Alphense Filmhuis Parkvilla

Alphen aan den Rijn – De Alphense meesterverteller de VERhaler staat van september tot december vier keer op de bühne van het Filmhuis Parkvilla in Alphen, in wat heet een reeks ‘Luistergenoegens on Stage’. Verhalen van een goeie drie kwartier, die bedoeld zijn voor de verfijnde toehoorders, kleine en grote mensen van 14 tot 100 jaar en ouder. Verhalen om bij weg te zakken, om in op te gaan en net lang genoeg in onder te dompelen. Genoegens om naar te luisteren.

Momenteel werkt Siebel aan zijn vijfde theatervoorstelling ‘BitterZoet’, die op 3 en 4 januari 2019 in theater Parkvilla te horen en te zien zal zijn. “Als opmaat naar ‘BitterZoet’ heb ik de samenwerking met Parkvilla verder uitgewerkt en brengen we samen Luistergenoegens on Stage”, aldus Siebel.

“Ik redeneerde namelijk dat die eerdere fraaie verhalen het waard zijn om nog een keer gehoord te worden. Stuk voor stuk mooie vertellingen; grote-mensenverhalen voor tegen het slapen gaan, die altijd ergens raken aan iets wat van ons allemaal is. Van het heldendom uit Kanjers&Klunzen tot het eeuwige leven uit ADEMtocht. En daarom zijn er Luistergenoegens on Stage; afgeleid van de Luistergenoegens die ik gewoonlijk thuis in mijn eigen woonkamer al speelde.” En nu dus ook op het podium in het Filmhuis Parkvilla.

De VERhaler is de artiestennaam van Alphenaar Arjen Siebel, sinds 2009 actief als verhalenverteller. Eerst in 2010 was hij te beluisteren als aanstormend talent tijdens het Internationale Storytellingfestival in Amsterdam en in 2013 stond hij met zijn eerste theaterwaardige productie in theater Castellum. Sindsdien heeft Siebel vier zogeheten theatervertellingen gebracht en momenteel werkt hij aan zijn vijfde theatervertelling ‘BitterZoet’.

“BitterZoet wordt een ode aan de Nederlandse taal in liefdesliedjes, een eerbetoon, een feest van herkenning. Liedjes dus. “En daarmee ga ik een pad op waar ik eerder nog niet te vinden was,” aldus de verteller. “Met nog steeds een verhaal als basis. Met gezongen tekst. Met een viermens-band als ondersteuning. Met passie, overtuiging en kippenvel; met een lach en een traan, met bitter en zoet”.

Luistergenoegens on Stage speelt hij op zondagen:
23 september om 13.30 uur: Kanjers & Klunzen
14 oktober om 15.00 uur: Kijk! Daar vliegt de Hollander
25 november om 15.00 uur: ADEMtocht
16 december om 13.30 uur: Eindeloos de Tijd

Donderdag 3 en vrijdag 4 januari om 20.15 uur: Bitterzoet

Reserveren voor Luistergoenegens kan wel, maar hoeft niet. En de entree? Die is gratis omdat toehoorders achteraf zelf bepalen wat ze de voorstelling waard vinden: in de hoed bij de uitgang.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

23-09-2018 16:16