Zo. 22-4: Rotary Bollenrit

Hazerswoude-Dorp – De Rotaryclub Rijnwoude organiseert al sinds 2008 jaarlijks een rit door het Groene Hart naar de bollenvelden rond Lisse voor een jaarlijks wisselend goed doel. Nieuw is dat dit jaar naast de klasse Oldtimers ook in de klasse ‘gewone’ auto’s kan worden gestart.

De rit wordt gehouden op de zondag na het Bloemencorso in de Bollenstreek. Het voorjaarsweer is bepalend voor de bloeitijd van de bollenvelden. Tegen eind april bestaat de beste kans op veel mooi bloeiende bollenvelden. Net als vorig jaar is zowel de start als de finish bij het Plantarium gebouw in Hazerswoude Dorp, Italiëlaan 4.

Bloembollen hebben in Holland sinds de invoer van de eerste tulpenbollen in 1593 (Hortus Leiden) uit Turkije historisch een grote rol gespeeld. Van de Tulpenmanie in 1634-1637 tot op de dag van vandaag met een enorme bollenproductie, grotendeels bestemd voor de export.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om in te schijven voor deze rit. Honderd procent van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar het goede doel AHC-kids. AHC is een zeldzame neurologische aandoening, waarbij kinderen regelmatig tijdelijk verlammingsaanvallen krijgen.

Aanmelden voor deze toertocht kan op: www.bollenrit.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

22-04-2018 14:30