Zo.21-12: Midwinterwandeling voor het goede doel.

Op zondag 21 december organiseren de Lionsclub Gouda-Reeuwijk en de Groene Hart gidsen van Staatsbosbeheer een heerlijke midwinterwandeling tussen de Reeuwijkse Plassen met uiteraard erwtensoep en glühwein. Vanaf 13.00 uur kunnen de deelnemers starten bij de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven op de parkeerplaats van de Reeuwijkse Hout.

De deelnemers wandelen rond de plas Broekvelden/Vettenbroek. Hier overwinteren tienduizenden smienten, krakeenden en slobeenden. Op verschillende plekken langs de route staan Groene Hart gidsen, vrijwilligers van Staatsbosbeheer, met verrekijkers. Zij vertellen over deze vogels en de deelnemers kunnen ze van dichtbij zien. Misschien wordt er een ijsvogel in het riet, een roerdomp of een waterral gespot. De wandeling is ook leuk voor gezinnen en kinderen. Bij terugkomst is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor volwassenen is er een glas glühwein. De deelnemers stoppen halverwege de wandeling op een unieke locatie bij een vuurtje. Er is op deze locatie voor iedereen die dat wil een kop originele Reeuwijkse erwtensoep.

De wandeling wordt georganiseerd door vrijwilligers en gesponsord door een aantal bedrijven zoals de Jumbo Jim Koster te Reeuwijk en ’t Reeuwijks Wijnhuis. De hele opbrengst van de wandeling gaat naar het goede doel: kerstpakketten voor gezinnen en alleenstaanden met weinig geld. De adressen van de gezinnen krijgen we van professionele welzijnsinstellingen. De reacties die de organisatie vorig jaar van mensen kregen, spraken boekdelen.

Advertisements

De deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.groenehartcentrum.nl of via 0623774925 (tijdens kantooruren). De wandeling, inclusief de consumpties, kost € 10,- en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. De deelnemers dienen contant te betalen aan het begin van de wandeling. De deelnemers starten vanaf 13:00 uur tot 14:30 uur en de startlocatie is de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven aan Reeuwijksehoutwal 1, 2811 NW te Reeuwijk.