Zo. 21-1: Rouwcafé bij Boek en Troost

Gouda – De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 21 januari van 15.00 tot 17.00 uur een rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda. Het thema van dit rouwcafé is ‘Een dierbare in het licht zetten’.

Als we rouwen en verdriet hebben, is dat omdat we onze dierbare missen. We praten over het gemis met onze omgeving en geven uiting aan onze emoties en gevoelens. Door met elkaar te praten over de bijzondere eigenschappen of wat het leven voor onze dierbare betekende, creëren we niet alleen een levendige herinnering aan de persoon die we node moeten missen, maar kunnen wij wellicht ook dankbaar zijn voor die herinneringen. In het rouwcafé is er gelegenheid die verhalen en herinneringen met elkaar te delen. Kosten: 5 euro incl. consumpties.

Boek en Troost
Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving. Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.

Advertisements

Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden. We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij! Ook kun je bij ons een boek inkijken of lenen voorafgaand aan het rouwcafe en tijdens onze activiteiten.