Zo.21-02: Spetterende show over heelal in zorgcentrum Irishof

Op zondag 21 februari verzorgt Theo van Es in de grote theaterzaal van zorgcentrum Irishof een boeiende presentatie over het heelal met veel indrukwekkende (bewegende) beelden. Eerst maken we een reis door de ruimte en gaan ontdekken wat we daar voor bijzondere objecten tegenkomen.
Zoals onze zon, de planeten, sterrenstelsels en zwarte gaten.
We gaan zien wat zich op onze zon afspeelt. En ook ontdekken wat een zwart gat nu eigenlijk is. Wat speelt zich daar af? Ook gaat Van Es in op de vraag of er leven buiten onze aarde is. En zo ja… welke aanwijzingen hebben we daar dan voor?

Natuurlijk is er ook aandacht voor het nieuws van de dag: wat is er de afgelopen maanden ontdekt? Zo beweerde Albert Einstein 100 jaar geleden dat er zwaartekrachtgolven moeten zijn. Nu staan we op het punt om die te ontdekken. Wat zou die ontdekking betekenen? In het derde deel behandelt Theo de vraag die ons allemaal bezig houdt: Hoe is het heelal ontstaan? De oerknal. Welke bewijzen zijn daar nu eigenlijk voor? Blijft het heelal altijd bestaan? Of zal het ooit verdwijnen? Wanneer? En hoe gaat dat dan in z’n werk?

Deze bijeenkomst is vooral interactief. Er is ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie. Voorkennis is niet nodig.

Advertisements

Plaats: Irishof, Gouda Goverwelle, Middenmolenplein 266, grote zaal 1ste etage
Aanvang: 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) -16.30 uur
Toegangsprijs: € 15,-
Aanmelden is niet nodig