Zo. 20-1: Fuse in Theater Concordia

Haastrecht – Zaterdag 20 januari komt Fuse terug naar Theater Concordia in Haastrecht. Vorig seizoen was een groot succes. Van kroeg tot kerk en van concertzaal tot festival, Fuse weet op geheel eigen wijze de uiteenlopende muzikale achtergronden van de groepsleden over te brengen. Een optreden van het jonge zestal bestaat uit hun favoriete muziek; ritmisch werk van Bartok, Frank Zappa en Dave Brubeck tot stukken van Shostakovich, Ellington en Coltrane. De aanstekelijke uitvoeringen van Fuse zorgen voor een eigenwijze smeltkroes, met frisse overtuiging gebracht.

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. In hun rol van huisband bij Podium Witteman en dankzij optredens bij DWDD en Radio 4 en 6 heeft Fuse zich flink in de kijker gespeeld. Maar de sterke livereputatie van het jonge zestal komt niet uit de lucht vallen. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Zo was Fuse te zien op het Grachtenfestival, SAIL in de serie Tracks van het Concertgebouw, gaven ze shows op o.a. Festival Classique, Robeco Summernights, Wonderfeel en deelden ze podia met het Jazz Ochtestra of the Concertgebouw, fagottist Bram van Sambeek en gingen in duet met Ienieminie en Mike Boddé.

Door de muzikanten van Fuse stromen achtergronden in klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. In een ietwat ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie laten ze horen waar Fuse voor staat: hun favoriete muziek, door en voor Fuse bewerkt of geschreven. De verbinding zit in de instrumenten en de aanstekelijkheid waarmee Fuse hun muziek als het ware uitdeelt aan het publiek.

Advertisements

De voorstelling van Fuse begint zaterdag 20 januari om 20.15 uur. Kaarten (à 22,50 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia, bij Primera Herman Kok (Markt Gouda) en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).