Zo.20-09: 13e Goudse Mijl

De 13 Goudse Mijl is startklaar. Op zondag 20 september komen ruim 50 roeiploegen hun krachten meten op de ’s-Gravenbroekse plas. De honderden boeien en gewichten zijn geteld en aangevuld. Het uitleggen van de vier banen van 1.608 meter kan beginnen.

Ook de sponsoren hebben hun bijdragen geleverd. De heer Krul van Feniks techniek sponsort al jaren en zegt dat hij wat heeft met boten en water en daarom de GM steunt. Peter Kwinten van kjoew! is een sponsor van het eerste uur en hij vond de GM een vernieuwend idee. En de organisatoren lekker eigenwijs. Ernst Willem van der Lee runt het Vaantje en het Reeuwijks Wijnhuis. Hij voelt zich betrokken bij de Reeuwijkse sport en gemeenschap. Ruim een dozijn sponsoren staan klaar voor de GM.

Bij de Roei- en Zeil vereniging ‘Gouda’ zijn ruim honderd vrijwilligers in touw op de wedstrijd in goede banen te leiden. Om 10:30 is de eerste start. Het zijn allemaal amateurs, jong en veteraan. Ieder die denkt over gezonde lichaamsbeweging moet ook eens aan roeien denken. Zo’n wedstrijd geeft een mooi beeld waar je als amateur naar toe kunt werken.

En er staat ook nog wat op het spel:
• Het masters veteranenklassement om de Coupe Frans van Dijk
Drie wedstrijden, de Amsterdam Masters – 1.000 meter op de Bosbaan, de Dutch masters Open – 1.000 meter op de Willem Alexander-baan en de Goudse Mijl – 1609 meter op de ‘s-Gravenbroekseplas, tellen mee voor de coupe.
• De Hoop Veteranenklassement 2015
De Goudse Mijl klasseert als een van dertien wedstrijden voor het De Hoop Veteranenklassement.
• De Rijnland Veteranen Wisseltrofee
De RV Rijnland reikt een wisselprijs uit voor de best presterende roeivereniging op de Goudse Mijl. In 2011 was dat rv Alphen, in 2012 rv Nautilus, in 2013 rv DDS en in 2014 nogmaals rv Alphen.
• Hoofdnummer Mix 2x
De winnaars van het hoofdnummer nemen shirts met -Mix 2x- opdruk mee.