Zo.20-03: Goudse Glazendienst in de Sint Jan

Op Palmzondag 20 maart om 17.00 uur zal in de Goudse Glazendienst in de Sint Jan het “Via Crucis” van Dick Le Mair worden uitgevoerd. Het werk Via Crucis is gebaseerd is op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn en bestaat uit 14 delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven. Dick zoekt met zijn muziek de mystiek op, in een muzikale vorm waarin gregoriaans, klassiek en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde. Geen makkelijke muziek dus en ook niet iets wat meteen in een hokje past, maar wel muziek die je als luisteraar meeneemt en raakt.
De Goudse componist voert zijn werk uit met een aantal musici: Jaap Mulder uit Gouda (bekend van Di Gojim) op klarinet, saxofoon en bugel, Frans de Berg op piano, Wouter van Iterson uit Gouda op contrabas en basgitaar en Dick Le Mair op marimba, percussie en slagwerk. Het projectkoor zal bestaan uit zangers en zangeressen uit onze Goudse wijkgemeenten en staat onder leiding van dirigente Hermy Wiechers.
De muziek wordt onderstreept door een presentatie van kunstwerken en citaten. Muziek, woorden en beelden versterken elkaar.
De toegang is gratis; er is een collecte bij de uitgang.