Zo. 19-11: Lezing n.a.v. Klimaatconferentie in Bonn

Gouda – Dr. Pieter C. Lemmens houdt op zondag 19 november een lezing over het onderwerp: Hoe behouden we de aarde als een duurzaam systeem?. De lezing wordt gehouden in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda en begint om 11.45 uur.

“De invloed van de mens op de biosfeer is groter dan welke natuurlijke factor ook”, stelt Pieter Lemmens (7-08-2017 in Trouw). De mens is een geologische factor geworden en staat voor een nieuw geologisch tijdvak, het Antropoceen. Is de bezorgdheid daarover te groot? De dominantie van de mens heeft er ook voor gezorgd dat ziektes overwonnen zijn en voedselschaarste wordt teruggedrongen. Maar de opwarming van de aarde heeft nu al vernietigende gevolgen voor de natuur en maakt woongebieden op aarde voor de mens onleefbaar.

Pieter Lemmens is techniekfilosoof aan de Radbout Universiteit in Nijmegen. Hij leidde het debat over ‘Overleven in het Antropoceen’ tussen Peter Slooterdijk en Bernard Stiegler (twee belangrijke filosofen) in met een college. In het kader van ons thema ‘De verbeelding aan de macht’ gaat hij in op de vraag hoe we de aarde als een duurzaam systeem kunnen behouden.

Advertisements

De bijeenkomst begint om 11.45 uur en eindigt om ongeveer 13.15 uur. De toegang is vrij.