Zo.19-04: Wandelexcursie weidevogels

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 19 april een wandelexcursie in de polder Stein, ten zuiden van de Reeuwijkse Plassen. Een  ontdekkingstocht naar het bruisende leven van de weidevogels.

De polders ten zuiden van de Reeuwijkse Plassen zijn in het voorjaar een bezoek meer dan waard! Op alle mogelijke manieren laat de lente van zich spreken. De voorjaarsbloemen springen als het ware de grond uit en fleuren het land op. De bloeiende bloemen levert een kleurrijk geheel op, een zeldzaam beeld in het Nederlandse landschap. De vele weidevogels, pas aangekomen uit het zuiden, zijn druk bezig met zorgen voor het nageslacht.  De Groene Hart Gids van Staatsbosbeheer neemt de deelnemers mee op  ontdekkingstocht en vertelt over de weidevogels en het gebied. De deelnemers kunnen genieten van het typische Hollandse landschap.

Verzamelen vanaf 9:45 uur op Hoeve Stein van Familie de Goeij,  Oukoopsedijk 20 te Reeuwijk waar bij aankomst de koffie klaar staat. De  deelnemers kunnen parkeren op het erf. De excursie duurt plm. 2 1/2 uur en start om 10:00 uur met een korte uitleg over de plek waar u bent. De wandeling voert door de polder en zal ook langs de Oukoopse Molen gaan.  De kosten inclusief consumpties zijn € 8,00 euro en € 3,00 voor kinderen tot 12 jaar. Vergeet uw verrekijker en wandelschoenen niet! Aanmelden via de website www.groenehartcentrum.nl of via 0623774925 (tijdens kantooruren).

vogelexcursie