Zo. 18-3: Agnietenconvent

Gouda – Drs. Marga Haas geeft op 18 maart een lezing over ‘De spiritualiteit van Meester Eckhart’. Wat heeft de spiritualiteit van Meester Eckhart ons in onze tijd te bieden?

Meester Eckhart van Hochheim (1260 -1327) was een Dominicaanse mysticus en beroemd docent aan de Universiteit in Parijs. “Hoe ondoorgrondelijk zijn woorden soms zijn, hij is voor mij een brug”, aldus Marga Haas. “Hij verbindt de oever van bijbel en geloof met de oever van mijn ervaring en geestelijke ontwikkeling”. In onze multireligieuze samenleving overbrugt hij ook de verschillen in de religieuze tradities.

Drs. Marga Haas (www.margahaas.nl) is theoloog en woont in Middelburg. Haar bezinningsaanbod bestaat uit lezingen, workshops en stiltedagen. Verder leidt zij een groep die christelijke mystici bestudeert en schreef zij het boek ‘God en ik, wij zijn één. Veertig dagen met Meester Eckhart’ (Meinema 2017, 12,50 euro), dat zij te koop aanbiedt en graag signeert.

Het Agnietenconvent organiseert deze lezing, als laatste in het kader van het thema ‘De levenskunst aan de macht’. De bijeenkomst op 18 maart vindt plaats in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda, begint om 11.45 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De toegang is vrij. Er is gelegenheid voor vragen en discussie.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl