Zo. 18-12: GouweHart Orkest speelt gevarieerd kerstconcert

Gouda – Op zondag 18, donderdag 22 en vrijdag 23 december speelt het GouweHart Orkest een sfeervol kerstconcert met een gevarieerd programma, waarin een aantal van de mooiste werken uit de klassieke muziek voorbij komen.

Bent u nieuwsgierig naar hoe barokmuziek eigenlijk wordt gespeeld? En wat het verschil is met romantische muziek, of de stijl van de twintigste eeuw? Het GouweHart Orkest neemt u mee op een reis door de tijd, van de vroegbarok van Pez, via de hoogbarok van Händel en J.S. Bach, naar de hoogromantiek van Tschaikovski en de Engelse laatromantische stijl van de twintigste-eeuwse componist Edward Elgar.

De concerten worden voorafgegaan door een zeer korte inleiding over hoe u deze stijlperioden herkent. Maar ook zonder deze invalshoek kunt u een toegankelijk kerstconcert van hoog niveau verwachten, ook voor mensen die niet zo gewend zijn aan klassieke muziek. Zo kan iedereen alvast genieten van de sfeer van de kerstdagen.

Advertisements

Het GouweHart Orkest is een semiprofessioneel projectorkest dat al jaren op een hoog niveau klassieke muziek ten gehore brengt. Het orkest bestaat uit professionele aanvoerders met vergevorderde amateurmusici.
Het orkest presenteert met trots de internationale solisten die voor dit kerstproject hun medewerking hebben toegezegd: op blokfluit zijn dat Saskia Teunisse en Franca Post, die samen met concertmeester Anna Britala soleren in het hoofdwerk van dit concert, het vierde Brandenburgs concert van J.S. Bach. De veelbelovende jonge Bulgaarse countertenor Aleksan Chobanov, die ook optrad bij het cantateproject in oktober van dit jaar, zingt de mooiste aria’s uit de Messiah van Händel. De uit Letland afkomstige celliste Aleksandra Kaspera vertolkt Salut d’amour van Edward Elgar .

Zondag 18 december: De Ark, ‘t Kerkestuk 1, Reeuwijk, aanvang 15:00 uur
Donderdag 22 december: Remonstrantse Kerk, Kruispoortstraat 6, Schoonhoven, aanvang 20.00 uur.
Vrijdag 23 december: Oud Katholieke Kerk, Hoge Gouwe 107, Gouda, aanvang 20.00 uur.

Entree: 10 euro, inclusief programmaboekje.

Reserveren aanbevolen. E-mail : gouwehartorkest@gmail.com