Zo. 17-9: Rouwcafé Stichting Boek en Troost

Gouda – Boosheid: is dat normaal? Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter, boos op God, boos op familieleden… Je voelt je machteloos. Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen als iemand van wie je houdt overlijdt. Niet iedereen ervaart deze heftige gevoelens, maar als het je overkomt, kun je er enorm door in de war raken. Emoties zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. Het blijkt belangrijk ze niet weg te stoppen. Ze verdwijnen niet vanzelf. Het hoort bij rouwen als proces.
Boosheid kan een belangrijk onderdeel van het helingsproces zijn. Laat het maar komen en volg je hart. Daar mag je op vertrouwen. Over deze lastige opgave kan men tijdens het Rouwcafé op zondag 17 september ervaringen uitwisselen.

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 17 september van 15.00 tot 17.00 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda.

Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving. Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.
Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden.
Zij organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kan men met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom.
Ook kan men bij Boek en Troost een boek inkijken of lenen voorafgaand aan het rouwcafé en tijdens de activiteiten.