Zo.15-03: Wandelen tussen de Reeuwijkse Plassen en polders

Ontdek de winter en zomergasten!

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 15 maart een wandelexcursie rondom de Reeuwijkse Plassen. De Groene Hart gidsen van Staatsbosbeheer nemen u mee en vertellen  u over de vogels en het omliggende gebied.

Het gebied rondom de Reeuwijkse Plassen met drassige polders zijn een eldorado voor zomer- en wintergasten. De vogels slapen en eten in dit gebied en dat is te zien! De vogels zijn in grote getale aanwezig en u kunt genieten van de wisseling van het vogelseizoen. De wintergasten staan op het punt te vertrekken naar hun zomerse broedplaatsen in het hoge noorden. En de zomergasten komen vanuit het zuiden terug naar de polders om te broeden. Duizenden kol- en brandganzen, smienten, krakeenden maar ook soorten als de grutto, scholekster en de kievit zijn in het gebied tegelijk aanwezig. Een zeer indrukwekkend schouwspel dat vanaf de wandelpaden prachtig te zien is.

Advertisements

Ga op pad met de Groene Hart Gids van Staatsbosbeheer die de deelnemers  tijdens de 3 uur durende wandeling vertelt over wat Staatsbosbeheer doet om het de vele vogels naar de zin te maken. De gidsen vertellen ook over de  beheermaatregelen die worden getroffen om het unieke Reeuwijkse landschap te behouden. Halverwege de wandeling, op een unieke locatie,  krijgen de deelnemers koffie of thee.

Verzamelen vanaf 9.45 uur tegenover het Palviljoen op de parkeerplaats Reeuwijkse Hout te Reeuwijk waarna de groep om tien uur vertrekt. De kosten zijn, inclusief koffie/thee met een koekje, € 8,00 en € 3, 00 voor kinderen tot 12 jaar. Aanmelden via  www.groenehartcentrum.nl of via 0623774925 (tijdens kantooruren).  Vergeet uw verrekijker en wandelschoenen niet!

???????