Zo.15-03: Paul Abels preekt over de liefde voor het boek

Op zondag 15 maart betreedt Paul H.A.M. Abels de kansel in de St Joostkapel. Paul Abels is Gouds Kerkhistoricus en sluit met zijn lekenpreek het 3e seizoen van de Goudse Preek van de Leek af. Hij gaat spreken over ‘de liefde voor het (B)boek’, zowel met een kleine- als met een grote letter. In februari is in Museum Gouda de tentoonstelling UITGELEZEN! geopend, gewijd aan boekdrukkunst, boeken en lezen. Paul Abels is één van de vier gastcuratoren die de kans neemt om zijn fascinatie voor het boek tentoon te spreiden.

De Goudse Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Bekende Gouwenaars -uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het bedrijfsleven- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst preken ze over wat hen inspireert. Eerdere prekers waren onder andere Gerard de Kleijn, Tania Kross, Mohammed Mohandis, Jaap Mulder en Willem Hesseling.

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Een lekenpreek begint om 16.00 uur in de St. Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet mogelijk.

Advertisements

Na afloop wordt er geborreld in de Koffiefabriek. Op facebook.com/goudsepreekvandeleek is meer informatie te vinden.