Zo.14-12: GouweHart Orkest viert eerste verjaardag met dubbelconcert van Bach

Kerstconcerten in baroksfeer

In de week voor Kerst zal het GouweHart Orkest zijn eerste verjaardag feestelijk vieren met drie kerstconcerten. Het orkest, waarin professionele spelers en vergevorderde amateurs samenspelen, heeft inmiddels twee projecten succesvol afgerond. Het werd in oktober 2013 opgericht met als doel om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een groter publiek. Daarom blijven de toegangsprijzen laag en de kwaliteit hoog. Dat sprak veel Gouwenaars aan, want de zaal was vaak goed gevuld.

Om de eerste verjaardag voor iedereen een feestje te laten zijn, is er gekozen voor het bekende dubbelconcert voor twee violen van Johann Sebastiaan Bach.
Bent u nog niet bekend met deze muziek? Dan is dit de gelegenheid om te ontdekken dat Bach speels, opgetogen, energiek, maar ook hemels kan zijn.
Twee getalenteerde Goudse violistes, Annemarie van Prooijen en Jorinde van den Thillart zullen samen het allermooiste ten gehore brengen waar een viool toe in staat is.

Naast Bach staat het kerstconcert van Torelli op het programma, verder Telemann, Avison en Elgar.
Sopraan Persphone Abbott zingt een kerstcantate van Alessandro Scarlatti en Ilil Danin speelt de beroemde clavecimbelsonates van Domenico Scarlatti.
Kortom: een gevarieerd sfeervol kerstconcert voor iedereen!

14 december: De Ark, Reeuwijk, 14:30 uur
18 december: Oud Katholieke kerk Oudewater, 20:00 uur
19 december: Oud Katholieke kerk Gouda, 20:00 uur

Toegang: 9 euro. Kinderen tot 14 jaar gratis.