Zo. 14-10: Luistergenoegens in het Alphense Filmhuis Parkvilla

Alphen aan den Rijn – De Alphense meesterverteller de VERhaler staat op 14 oktober voor de tweede keer in korte tijd op het podium van Filmhuis Parkvilla in Alphen aan den Rijn. De theatervertelling is de tweede in een reeks van vier ‘Luistergenoegens on Stage’, die de VERhaler nog speelt op zondagmiddagen van oktober tot december. Verhalen van een goeie drie kwartier, die bedoeld zijn voor de verfijnde toehoorders, kleine en grote mensen van 14 tot 100 jaar en ouder. Verhalen om bij weg te zakken, om in op te gaan en net lang genoeg in onder te dompelen. Genoegens om naar te luisteren.

‘Kijk! Daar vliegt de Hollander!’ is een vertelling voor grotere mensen en de VERhaler, plaatselijk bekend als Arjen Siebel, stapt daarbij graag net naast de gebaande paden. Hij vertelt sprookjes waarbij het maar de vraag is wie er nog lang en gelukkig leeft; en echte verhalen die liever sprookjes waren gebleven. Twijfelend gaat hij op zoek naar wat echt is en wat je wakker houdt. Opnieuw een verhaal om niet bij in slaap te vallen.

BitterZoet

Luistergenoegens on Stage zijn de opmaat naar de vijfde en nieuwste theatervertelling van de VERhaler: BitterZoet. BitterZoet is nog onder constructie en speelt op 3&4 januari 2019 in theater Parkvilla. “Hoe het vordert? Geweldig! Het wordt anders dan anders; niet omdat het moet, maar omdat het kan. Een verhaal wat meer dan eerder omlijst en doordrenkt zal zijn met muziek, met liedjes, met prachtige taal”, aldus Siebel. “Maar eerst speel ik nog de eerste vier theatervertellingen en op 14 oktober is het de tweede in dit vierluik. Stuk voor stuk mooie vertellingen; grote-mensenverhalen voor tegen het slapen gaan, die altijd ergens raken aan iets wat van ons allemaal is. Dit keer met een verhaal wat waar gebeurd is, maar misschien nog wel moet plaatsvinden.”

Advertisements

Logistieke info van Luistergenoegens on Stage, te spelen op:
14 oktober, 15.00 uur: Kijk! Daar vliegt de Hollander!
25 november, 15.00 uur: ADEMtocht
16 december, 13.30 uur: Eindeloos de Tijd

Reserveren voor Luistergenoegens on Stage kan wel, maar hoeft niet. En de entree? Die is gratis omdat toehoorders achteraf zelf bepalen wat ze de voorstelling waard vinden: in de hoed bij de uitgang.

De VERhaler is te volgen op www.facebook.com/deverhaler of www.verhaler.nl en via het blog deverhaler.wordpress.com

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

14-10-2018 09:00