Zo. 13-11: Ammerstol – Live aan de Lek

Zondag 13 november vanaf 16.00 uur vindt in Cultureel Café Ammerstol een optreden plaats van The First Lady, Nederlands jongste blues-sensatie.

Blues voor ouderen? Het is een misverstand waarmee The First Lady voor eens en altijd afrekent. De band bestaat uit vier jonge talentvolle muzikanten, bruisend van energie, maar met een ouderwetse passie voor de blues.

The First Lady maakte in 2013 op Culemborg Blues een vliegende start in de Nederlandse blues-wereld. Inmiddels heeft de band een prima live-reputatie opgebouwd.

Advertisements

Zangeres en frontvrouw Merel heeft een loepzuivere stem en weet ieder publiek te raken met haar versie van ‘Rather Go Blind’ van Etta James. Gitarist Filip is een minstens zo groot talent, ontdekt door bluesgitarist Sonny Hunt uit Nashville, Tennessee. Ook stond Filip al op het podium met The Veldman Brothers, één van Nederlands populairste bluesbands. Op de achtergrond zorgen bassist Bram en drummer Lynyrd voor een strakke, swingende en hechte basis. Precies zoals een ritmesectie in de blues dat hoort te doen.
The First Lady staat voor blues/rock-nummers met een moderne sound. Geen voorspelbare lijst met enkel belegen songs, maar ook veel eigentijds werk van onder meer John Mayer en Joe Bonamassa. Hun zelfgeschreven nummers zijn uitgebracht op CD.

Dat wordt weer een heerlijk middagje muziek. Live vanaf 16.00 uur.

De zaal in Het Gebouw aan de Lekdijk 75 is open vanaf 15.30 uur. Entree zoals altijd maar 5 euro.