Zo.12-10: Culturele Zondag in Schoonhoven

Op 12 oktober viert Zilverstad Schoonhoven haar Culturele Zondag. Naast de vele juweliers en de goud-en zilversmeden kunt u genieten van een breed scala aan kunst en cultuur. De meest originele geschenken in alle mogelijke prijsklassen zijn te vinden bij meer dan 50 kunstenaars in de binnenstad van Schoonhoven.
Zij tonen oa. kunst in glas of metaal, textiel, keramiek, relatiegeschenken, landschapskunst, literatuur, archeologie. Kortom, de Culturele Zondag wordt een feest voor de zintuigen. Speciaal voor deze dag wordt er een literair café georganiseerd op twee locaties: klokkenfabriek van Kan waar naast twee schrijfsters die voorlezen, acht kunstenaars exposeren en in Brasserie Springer waar twee andere kunstenaars exposeren rondom vier auteurs, en u een glas prosecco wordt aangeboden bij uw diner na afloop van deze verrassende dag.
De Culturele Zondag in het centrum van Schoonhoven vindt plaats op 12 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. De folder met een route is deze dag bij alle deelnemers verkrijgbaar. Deelnemers vallen op door de knalroze ballonnen. Ook opent een aantal winkels de deuren. Parkeerplaatsen zijn voldoende aan de rand van de stad op slechts enkele minuten lopen van het centrum.