Zo. 10-6: Varen met de schilders van de Haagse School

Witte waterlelie (Nymphaea alba), Waterlelies (Nymphaeaceae), Nymphaeales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora, waterlelie, waterplant - Botshol, Abcoude, Vechtstreek, Vechtplassen, Utrecht, Nederland, Europa

Nieuwkoop – Als je vaart of wandelt door de Nieuwkoopse Plassen, waan je je soms in een schilderij uit de tijd van de Haagse School. Deze kunststroming ontstond tussen 1860 en 1900 en kende kunstenaars als J.H. Weissenbruch, de gebroeders Jacob en Willem Maris en Willem Roelofs. Tijdens de excursie ‘Varen met de schilders van de Haagse School’ van Natuurmonumenten, herleven de oude tijdens van deze kunstenaars weer.

Tijdens de vaartocht vertelt een ervaren gids over de natuur die in de periode van de Haagse School zo mooi door de schilders is vereeuwigd. Anno 2018 kun je gelukkig nog steeds de schoonheid van het Nieuwkoopse plassengebied bewonderen.

Al maakten de gevarieerde graslanden vol bloemen en weidevogels van toen, door de intensivering van de agrarische sector, grotendeels plaats voor groene akkers. Toch is er nog altijd genoeg om van te genieten. Natuurmonumenten beheert de Nieuwkoopse Plassen en zet zich ervoor in dat de natuur in dit veranderende landschap de ruimte krijgt. Zodat de rietvogel zich rustig kan verschuilen tussen het riet en de noordse woelmuis vrij kan rondkruipen over de grasstroken.

Wie, wat, waar?

Data: Zondag 10 juni, vrijdag 6 juli, zaterdag 25 augustus en zondag 2 september
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: Leden betalen 10 euro, niet-leden 15 euro, kinderen die lid zijn 5 euro en kinderen die geen lid zijn 8 euro.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

10-06-2018 10:53

Advertisements