Zo. 10-03: Finale 10 halve marathons Waterschapsverkiezingen

#RunRijnland

Zondag 10 maart is de finale van #RunRijnland: 10 halve marathons langs de grens van het waterschap Rijnland. De laatste etappe loopt over het strand: van Wassenaar tot aan Langevelderslag, Noordwijk. Na de finish is om 12.30 uur een feestelijke afsluiting met de presentatie van het #RunRijnland magazine (concept onder embargo bijgesloten).

#RunRijnland

Waterschapsbestuurder Joas van den Berg organiseert #RunRijnland en rent zelf langs de grenzen van Rijnland. Zo wil hij ruchtbaarheid geven aan de waterschapsverkiezingen van 20 maart. Een miljoen Rijnlandse inwoners mogen dan stemmen voor een bestuur dat beslist over veiligheid, schoon en gezond water in hun gebied. 

Advertisements

Jouw omgeving, jouw belangen

“Ik vind het belangrijk dat je beseft dat het waterschap over jouw omgeving gaat. Iedereen in Nederland wil droge voeten en schoon water. Een waterschap heeft 3 taken: zorgen voor veiligheid, gezond en schoon water en een goed waterpeil. Europa, het Rijk en de provincie bepalen grotendeels de waterschapstaken. Het waterschapsbestuur besluit over de uitvoering en het budget. Jij betaalt waterschapsbelasting, dus je hebt er ook iets over te zeggen. Wil je dat je kinderen in de sloot kunnen zwemmen? Er bloemen voor de bijen op de dijken worden gezaaid? Vind je het belangrijk om goede vaarverbindingen te hebben? Zorg dat jouw belang de komende 4 jaar wordt vertegenwoordigd,” stelt Joas van den Berg.

Magazine #RunRijnland

In de #RunRijnland-campagne komen het verkennen van het veelzijdige Rijnland en de liefde voor lange afstanden samen. Het #RunRijnland magazine is een terugblik op de 218 km langs de grens van Rijnland. Door beelden en feiten wordt op een losse wijze geschetst hoe veelzijdig Rijnland en het waterschapswerk is. Het magazine is na de finale te vinden op www.runrijnland.nl

 

Jonge, energieke bestuurder

Joas is naast zijn werk als milieuexpert sinds 2014 actief voor de Algemene Waterschapspartij (AWP). Met zijn 36 jaar is hij het jongste commissielid. “Je merkt in het waterschapsbestuur dat je echt kennis van zaken moet hebben om goede besluiten te kunnen nemen. Ik zie hier mooi de technische aspecten en het politieke krachtenveld uit mijn studie Technische Bestuurskunde samen komen. Daarnaast houd ik ook gewoon van de natuur en het water. Als jonge jongen keek ik mijn ogen al uit bij oude sluisjes en de Deltawerken. Ook verken ik als duiker de onderwaterwereld en loop ik graag hard door de duinen en polders.”

Niet politiek, wel deskundig

In het waterschapsbestuur zie je vaak partijen bekend uit de landelijke politiek. De AWP is een onafhankelijke partij, die in het waterschapsbestuur deskundigheid voorop stelt. AWP komt op voor alle inwoners en weegt alle belangen af, zonder politieke kleur. Onder haar leden zijn daarom vanzelfsprekend ook veel agrariërs, natuurliefhebbers en ondernemers. De AWP strijdt onder andere voor een eerlijke lastenverdeling tussen burgers, agrariërs en bedrijven, waarbij de focus ligt op ‘de vervuiler betaalt’.

 – Niet voor publicatie –

Uitnodiging finish en presentatie #RunRijnland magazine

– Ca. 12.15 uur finish op het strand van Langevelderslag, ter hoogte van de strandopgang.

– Om 12.30 uur een feestelijke afsluiting bij strandplaats Nederzandt, met borrel, terugblik en presentatie #RunRijnland magazine.

Komt u ook? Graag aanmelden via joasvandenberg@gmail.com

Meer informatie

Meer informatie of een interview met Joas van den Berg?
Bel 06-57571556 of e-mail joasvandenberg@gmail.com

10-03-2019 09:00