Zo. 08-03: Wereld Glaucoomweek

Van 8 tot en met 14 maart 2020 is het Wereld Glaucoomweek. In deze week vragen ervaringsdeskundigen en professionals aandacht voor de oogaandoening glaucoom en voor de risico’s daarop. Oogvereniging Glaucoom, ziekenhuizen en optiekzaken bundelen hun krachten en geven voorlichting.

Glaucoom is een sluipende oogaandoening die zonder behandeling kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsveld en zelfs blindheid. Omdat dit sluipend verloopt merken mensen met glaucoom hier in eerste instantie niets van.

Frans Geerts, voorzitter Oogvereniging Glaucoom: “91.000 Nederlanders weten dat ze glaucoom hebben en worden daarvoor behandeld. Maar er zijn bijna evenveel mensen die óók glaucoom hebben, zonder dat ze daarvan af weten. Daarom zeggen we: komt glaucoom bij je in de familie voor? Laat je ogen testen! Door op tijd te beginnen met behandelen (meestal oogdruppels) kan veel schade voorkomen worden.”

Waar & wanneer?
In Zuid-Holland kunt u terecht bij het Oogziekenhuis Rotterdam. Op 10 en 11 maart 2020 vinden in het Oogziekenhuis informatiebijeenkomsten plaats met lezingen over o. a. behandelmogelijkheden, de rol van glaucoom in het dagelijks leven en de rol van de optometrist bij glaucoom. John van der Zande van Oogvereniging Glaucoom verzorgt een presentatie over wat de Oogvereniging kan betekenen voor mensen met glaucoom. Op beide data vinden de bijeenkomsten plaats van 12.30 tot 16.00 uur in het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is mogelijk tot en met vrijdag 6 maart en kan via https://www.oogziekenhuis.nl/glaucoomweek. Hier vindt u ook meer informatie over het programma in het Oogziekenhuis en de locatie. Ook ziekenhuizen en optiekzaken elders in Nederland organiseren activiteiten in de Wereld Glaucoomweek. Het volledige overzicht is te vinden op: www.oogvereniging.nl/glaucoomweek.

Over Oogvereniging Glaucoom
De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor iedereen met een oogaandoening in Nederland. De ledengroep Glaucoom van de Oogvereniging biedt een platform voor mensen met glaucoom om met elkaar in contact te komen. De groep geeft 3-maandelijks een eigen nieuwsbrief uit het Glaucoombulletin met o.a. medisch-wetenschappelijk nieuws over glaucoom, oogzorg en ervaringsverhalen.

08-03-2020 09:00