Zo.08-03: Lezing Internationale Vrouwendag

Vijf vrouwen over een negentiende-eeuwse duizendpoot

Ze was schrijfster, pedagoge, moeder van zes kinderen. Ze reisde Europa door en ving de wereld in details die nog steeds boeien. Ze hervormde gevangenissen en richtte een school op voor meisjes. Een indrukwekkend CV, helemaal als je bedenkt dat Anna Barbara van Meerten Schilperpoort leefde van 1778 tot 1853. Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en gaat het in Concordia, aan de Westhaven 27, over deze inspirerende Goudse. Vijf vrouwen van nu, hebben het over het leven van Anna Barbara toen.

Er komt steeds meer aandacht voor Anna Barbara. Zo wordt er een biografie over haar geschreven en komt hopelijk op de Oude Begraafplaats van Gouda een grafsteen te staan naar een idee van Kees Moerings. Hier gaan we het op 8 maart over hebben. Maar we halen vooral inspiratie uit het leven van een negentiende-eeuwse duizendpoot.

Klara Smeets is oud-stadsdichter van Gouda en historicus. Hedwig Schipperheijn reist de wereld over als fotograaf. Sanne Rooseboom is journaliste en columniste. Eveline Bersma is net als Anna Barbara een “diaconale vrouw” .  Mirjam van Esschoten, van Zinnige Praat, is gespreksleider. Biograaf Jean-Philippe van der Zwaluw zal Anna Barbara kort introduceren. Tussendoor is er muziek van Tamar Karman en Jun van Dasselaar, twee getalenteerde jonge vrouwen.

Iedereen is welkom, dus kom op zondag 8 maart van 15:00 tot 17:00 naar Concordia, aan de Westhaven 27 in Gouda. Toegang € 2,-, versnaperingen € 1,-