Zo.07-09: Grootste bloemen Corso ter wereld in Brabantse Zundert

Iedere eerste zondag van september vindt in het Brabantse Zundert het grootste corso ter wereld plaats. Duizenden vrijwilligers tonen aan ruim 70.000 bezoekers de creaties waar ze maandenlang aan gewerkt hebben.

Wat begon als een feestelijke optocht van versierde fietsen is uitgegroeid tot een immense stoet van huizenhoge wagens, bedekt met honderdduizenden dahlia’s. Het organiseren van het corso, het bouwen van de wagens en het kweken van de dahlia’s is allemaal vrijwilligerswerk. In twintig gigantische bouwtenten wordt elke avond in de zomermaanden hard gewerkt aan de bouw van de wagens. Het aanbrengen van de dahlia’s gebeurt in het laatste, hectische weekend direct voor het corso. De bloemen blijven immers maar een paar dagen goed. Per buurtschap werken honderden mensen om de monsterklus te klaren.

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. Naast de corsowagens kan men genieten van internationale topmuziekkorpsen. Daarnaast is er in Zundert nog veel meer te beleven. Dweilbandjes, levende standbeelden en diverse jaarmarkten maken van het corso een afwisselend dagje uit.
Eén advies willen we meegeven: u ziet het corso het beste vanaf een tribune. Vakkundige omroepers vertellen u dan ook alles over de wagens. Tribuneplaatsen zijn te reserveren via de website www.corsozundert.nl/online-verkoop

Nadere informatie Programma
Zondag 7 september
9.00 uur Aanvang jaarmarkten en sfeerpleinen vertier
13.30 uur Start corso met vanaf 16.15 uur bekendmaking van de prijzen bij de hoofdtribune
16.15 uur Prijsuitreiking op de Markt
18.00-23.00 uur Corsowagens zijn te zien op het tentoonstellingsterrein

Entreeprijzen
Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang. Vanaf 13 jaar is de entree € 10,00 (voorverkoop: € 9,00)
Op zondagavond en maandag is de tentoonstelling. Deze is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis en vanaf 13 jaar € 4,00 (voorverkoop: € 3,50)

Berheideikbaar
Zundert ligt tussen Breda en Antwerpen, en is met de auto het beste bereikbaar via afslag 1 Meer/Zundert vanaf de A16/E19. Rondom Zundert is voldoende parkeergelegenheid. Zodra u het dorp nadert, wordt u doormiddel van verkeersborden of verkeersregelaars naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats begeleidt. Via het openbaar vervoer reist u vanaf het station van Breda met lijn 115 naar Zundert. U kunt uw route plannen via www.9292.nl