Zo.07-05: Optreden gospelzanger Cissa

Zondag 7 juni is de bekende gospelzanger Cissa in Gouda. Deze Senegalese singer-songwriter heeft diverse gospelhits geschreven, concerten gegeven en zijn clips worden op de nationale televisie getoond. In Senegal is Cissa daardoor landelijk bekend, wat opmerkelijk is gezien de bevolking overwegend moslim is. In Nederland zal hij concerten geven en met Nederlandse muzikanten samenwerken waaronder de bekende band Trinity.

In de periode april t/m juni is Cissa bezig met een Europese tour. Na concerten in Frankrijk en België zal hij in juni ook in Nederland optreden. Er staan een zestal concerten gepland, waaronder in Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Gouda en Veenendaal. Verder zal hij op Groot Nieuws Radio live spelen. De bekende gospelband Trinity heeft eerder met hem samengewerkt en ook nu staan er gezamenlijke activiteiten gepland, zowel live optreden als het samen werken aan nieuwe nummers.

Op zondag 7 juni is in de Evangelische Gemeente Parousia, Kanaalstraat 31 in Gouda. aanvang 20:00 uur.

Advertisements

De muziekstijl van Cissa kenmerkt zich door een combinatie van gospel, R&B en Afro Dance. Zijn nummers zijn dan ook opgewekt en zomers, waarbij de teksten een inhoud hebben.

Bernard Cissa (34) is geboren in Dakar, Senegal. Vanaf zijn kinderjaren is hij met muziek bezig. Als lid van het koor van zijn kerk werd hij bekend met zang. Daarna leerde hij ook de piano te spelen, ging nummers schrijven en maakte van muziek zijn werk. Nadat hij een aantal jaar voor bekende Afrikaanse artiesten als pianist heeft gewerkt, ging hij zelf nummers schrijven en bracht al snel zijn eerste album uit. Cissa heeft inmiddels vijf albums uitgebracht en er zijn meerdere videoclips te zien op de Senegalese nationale televisie. Hij wordt begeleid door de Nederlander Jan Kieviet die samen met zijn vrouw Tabitha in Senegal wonen.

Cissa is te vinden op www.cissamusic.com , FaceBook, Youtube en Spotify.

Zondag 7 juni 2015
Cama Evangelische Gemeente Parousia Gouda, Goudse Waarden, Kanaalstraat 31
Aanvang 20:00 uur
Toegang: collecte